2010-12-23
 13:44:16

Julstök..

Idag håller jag på att städa Robins lägenhet.. det behövdes kan jag lova :)
Jag har plockat undan allt som stod framme, nu ska jag bara diska, damma, dammsuga och torka golvet. Sen ska jag fixa ihop en Janssons frestelse. sen ska vi väl göra i ordning all julmat och ha ett litet mini julbord :)
2010-12-07
 12:49:41

Klubbtävling på nyby..

I lördags var de klubbtävling på nyby.. jag var i stallet redan vid 10.30 och mockade.. sen kom mamma och Gugge, så vi åkte en sväng till ridhuset för att kolla hur det låg till.. vi hade inte beräknad starttid förrän runt 15.. så vi åkte till Gugges föräldrar för att fika.. te och lussebulle ;) jag fick smaka en Aloe Vera juice som Gugge säljer.. inte så god, men jag ska testa den för att se om min mage kan bli lugnare :) Vi åkte sedan ner till stallet igen och gjorde iordnig hästarna.. jag sadlade och tränsade redan hemma, så man slipper släpa på allt och krångla där sen.. passade på att testa nya shabraket och luvan som mamma köpte på globen (jag klippte Marabous öron i fredags, och de ser förjävliga ut, därför fick han ha mössa.. lurvet är iaf borta) skitsnyggt ;) Sen lastade vi Marabou och Bullen (en aningen överlast) och åkte upp till nyby.. Olbrich skulle åka bakom, så mamma kunde svänga ut och ta ordentlig sats för att komma upp, men det slutade iaf med att vi fick stanna mitt i backen och lasta ut hästarna.. Våran Volvo har bara framhjulsdrift, och glider bara när det är blankis.. Vi brukar inte ens komma upp när vi har 1 häst i släpet.. så jag förstod att de skulle bli såhär när vi hade 2 hästar i... Vi kom iaf dit och fick lasta på hästarna igen efter att Olbrich hade kört upp släpet lätt som en plätt :) Men Marabou ville inte gå in.. :( tragglade en stund, så gick han in tillslut.. sen gick vi upp och kollade när gugge red Acke och Opti.. sen lastade vi ut, och mamma satt upp och gick in i ridhuset (framridning och framhoppning i grupp) Först red hon 90cm, det gick helt okej.. nolla, men det var en lite hackig runda med dåligt flyt och ojämn galopp.. 1m gick inte alls bra, mamma ramlade av på första hindret, så fick hon starta en gång till, då stannade han 2 el 3 gånger.. :( helt enkelt inte an bra tävlingsdag..

Men nu laddar vi för DvIII i vår..! Jag hoppas jag kan komma igång och starta nån dressyrtävling det här året..! Det är mitt mål för 2011 :D
2010-12-02
 13:09:47

ridning i kylan..!

Igår (ons) var jag med Eva i stallet.. Det gick bra, jag som hade tänkt slippa rida i kylan, men Sofie drog med mig ut på Enduro..! såklart jag ställer upp när Sofie ber mig :D Har inte ridit Enduro på typ ett halvår.. jag satt på honom en stund på banan i våras tror jag, men innan de var de förra vintern.. Men han var jätterolig att rida, stor skillnad sen jag red honom sist.

Är lite besviken på Marabous nya stallskydd jag prövade igår.. fick ta bort den padden som satt i, annars skulle de inte gå att spänna.. men man får spänna de jättehårt för att de ska sitta bra överhuvudtaget.. lite besviken, men det är ju för hans skull så de får väl vara lite så då..

Gelpadden tror jag satt bra, jag såg inte när Eva sadlade av men jag hoppas den blir bra!

Nu ska jag steka pannkaka..! Och imorgon är de fredag :D