2010-02-28
 18:49:18

slappsöndag!

Har varit i stallet i helgen, lördags bjöd på melodifestival hemma hos Emma:)

Nu sitter jag i min fina lägenhet och kollar lite på teve och tittar runt på datorn, bla busstider mellan Skara och Eskilstuna. Min underbara vän Andreas kommer och hälsar på mig nästa helg.

Imorgon är de skola.. måste verkligen komma igång och plugga nu i veckan. ligger ganska mycket efter:/

2010-02-22
 21:53:24

barbacka ridning!

Idag har jag legat hemma i min säng och ätit värktabletter för min nacke som gör ont som tusan!

När mamma kom hem så åkte vi till stallet, men tog en sväng förbi ÖB.
Jenny och jag tog oss en sväng barbacka på våra för dagen något pigga hästar!
Men Quickan skötte sig super, jag satt kvar och vågade mig tom på att trava lite! Hon har blivit så superstadig i formen, de är så skönt att kunna rida med lite motstånd i handen, en häst som söker sig självmant ner i rätt form:)

Det ska bli så kul när man kan rida på banan, då ska jag börja trimma mer på dressyren:)

Jag ska ladda upp nya bilder på henne, men ja har inte tagit så många.. så de får bli en gammal bild på prinsessan <3



//Evelina
2010-02-21
 16:51:05

Dagen ungdom!

Man känner sig inte som 20, när BARN i 10 års åldern försöker bete sig äldre än vad de är. 

Ska dra ett exempel.

Min lillasyster och hennes kompisar som är 10 år sminkar sig som om de vore 16, de tror själva att de är snyggare än alla andra. De sminkar sig med för mycket och för mörk fondation, lägger fondation på läpparna och får en kant precis på käkbenet, så man ser hur skillnaden är. Hon har även en kille som hon "älskar" säger hon. Vet man ens hur mycket ordet "älska" betyder när man är 10 år??

Jag blir mörkrädd när jag tänker på hur snabbt de förändras.. Varför ska de vara såhär?!?! Vilken förälder går med på att låta en 10 åring bli så utseende fixerad så hon tror att hon är snyggare än andra??

HALLÅ!!! ETT BARN SOM ÄR 10 ÅR SKA INTE VARA SNYGG!!!!! Kom igen sen när de fyllt 15.. då kan man börja bry sig hur man ser ut!

Jag är så förbannad:(

Skriv gärna och komentera! Jag vill veta om fler tycker som mig.

2010-02-21
 16:19:03

Avramling!

Idag gjorde vi ett tappert försök att rida upp till ridhuset. Vi hade förberätt oss och pratat taktik för hur vi skulle göra för att få henne över bron. Jag red, mamma ledde henne och Jenny red bakom med Nevada och markerade med ett spö. Hon började stegra sig, och kasta sig bakåt. Sen gick hon fram ett par steg! Men sen fick hon ett utbrott till. Hon stegrade sig, men tappade balansen och satte sig på rumpan, då gled jag av, och landade på rygg på marken, hon trillade också över på rygg, dock 3 meter ifrån mig ungefär. Så himla tur att jag inte fick henne över mig. Det hade kunnat gå illa:( Hon kastade sig upp och sprang hemåt, upp på cykelbanan, sen stannade hon. Mamma skulle precis fånga henne innan hon sprang iväg igen, över vägen in mot stallet. tillslut stannade hon så mamma kunde fånga henne. Men sen vägrade hon att gå tillbaka till oss. Så vi fick gå och möta henne. Jag fick leda henne hem. Sen tog vi av hästarna ett par lager täcken, jag tog av min jacka och Jenny bytte stövlar.. Sen satt vi upp och red iväg igen, men denna gång åt andra hållet. De blev en sväng i skogen istället, hon var superfin att rida! Stadig och lugn:D:D Arga matte förvandlades till glada matte:)

Min häst är en gnutta knäpp ibland.. men ja älskar henne ändå <3<3 


//Evelina
2010-02-20
 09:25:18

Pucko häst!

Igår kom hovslagaren och skulle sko Quickan. Vi har fått höra från förra ägaren att hon ska vara lättskodd! Micke kom tidigare än vi bestämt! (Tur att vi har Jenny) hon tog ut henne på gången när Micke kom. de hade gragit av alla skor och värkat henne. När det sen var dags att slå på nya skor igen så ville lilla fröken inte vara med längre! Han började med bakfötterna då hon är krångligare där. Mamma fick hålla upp benet, medans Micke slog på skon. Men Quickan bara sparkar och vill inte slappna av i benet, utan drar upp det högt under sig!

Och ännu en gång (Tur att vi har Jenny), Hon hade lugnande medel i gelform, som man ger med spruta i munnen. Hon fick 2 sprutor (rek dos 2,5). Dock svarade hon inte så bra på det! Men de hjälpte iaf lite, så Micke kunde fortsätta sitt jobb. Så nästa gång får han en flaska Wiskey för besväret med våran bråkiga häst. 

Dessutom vet vi till nästa gång att hon måste ha nästan dubbel dos lugnande.. Vi ska be att få utskrivet så vi kan ge henne själva när hon ska skos. 


Denna "dramatiska" händelse gjorde att vi inte han hem och se Let's Dance. Men vi fick se några iaf!

Jag har flyttat tillbaka till mamma:) men nu ska jag bara behöva bo här en vecka. Hoppas jag iaf!

Men de blir jättefint i min lägenhet! Golvet har de lagt! Nu ska de tapetseras och spikas upp nya lister.

Idag (lör) tänkte jag att jag skulle sovit länge! (har gått upp innan 8 varje dag nu när jag bott hos Emma) Men jag vaknar gärna 7.20!! HALLÅ!! vart tog min sovmorgon vägen?? Och imorgon ska jag upp tidigt och rida med Jenny till ridhuset. Men idag blir de mest slappdag! Tänkte testa tömköra min lilla prinsessa idag. Får se hur de går. Mamma får vara berädd att rycka in om hon blir tokig.

Min prinsessa är så söt <3

//Evelina

2010-02-16
 20:30:25

ingen semla:(

Idag har jag haft utsläpp i stallet.. sen mockade jag och fixade åt Quickan och Mirco!



Och ingen semla har ja fått:( Får gå och köpa en imorgon:P så ja blir glad:D

Jag kan inte komma på nåt att skriva om:/ får se om nånting händer imorgon!!

//Evelina

2010-02-14
 17:45:33

knäppa hästar..

Mamma och jag åkte till stallet nu på eftermiddagen. Jag red Mirco idag.. och mamma red Quickan! Hon är supersnygg i sin nya utrustning:D Sadel, träns och förbygel har hon fått!

Vi tänkte rida förbi cykelbron vid hamnen som är ganska läskig.. den låter när hästarna sätter hovarna på den.. Vi hade typ 10 meter kvar till bron när båda hästarna tvärvägrade att gå.. de kastade sig runt och backade, bara allmänt bråkiga! kunde inte göra så mycket.. Mirco som brukar vara jättesnäll att rida, gick emot som f*n när ja tröck på honom med sporrarna. Han bockade och sparkade som en tok:/ nästan så ja åkta av :( de va lite otäckt..

Så vi vände efter ett tag! ingen idé att försöka vinna när man inte kan ta sig ur situationen.. Jag fick mamma att testa Quickan på gramanen.. de gick superbra när mamma väl förstod hur hon skulle rida.. Jag är stolt att ja tillochmed fick henne att böja och ställa och rida sidvärtsrörelser på vägen! Mina mamma HATAR att rida dressyr, och hon kan inte heller.. men nu börjar hon fatta viken:P

Nu är min lägenhet snart färdig.. den är färdigsanerad.. nu ska de bara läggs golv och tapetseras om! De kommer bli så himla fint:D

Ska låna lite gardiner av Emma, och mamma ska också fixa nya gardiner till mig!

2010-02-14
 09:39:33

"slappsöndag"!

Önskar en mysig alla hjärtans dag till mina underbara vänner <3<3<3<3<3<3

Idag blir de en riktig "slappsöndag".. Lea hade sitt kalas igår, hon fick massa pippisaker:)

Jag åkte till stallet och fixade åt Quickan, har inte varit där på en vecka nu, saknar min lilla häst <3<3

Idag kommer Leas farmor och tar med henne på stan! Jag, Emma och Tamela blir hemma själva och slappar.

Imorgon ska jag lämna mitt önskemål på tapeter och golv, sen ska ja och Emma till Babyproffsen och titta på en ny vagn till Tamela. 

På tisdag blir de stallag! Jag har utsläppet. Sen ska jag och Emma rida ut på Quickan och Mirco. Jag ska ta lite kort på Quickan, så ska jag förhoppningsvis köpa en kudde med bild på henne! Emmas mamma gör sånna i sitt företag. hon har gjort jättemånga fina:D






//Evelina
2010-02-12
 20:08:53

har "flyttat"..

.. till Emma, Andreas, Lea och Tamela:) Min lägenhet håller på att saneras!! Nu ska de bara läggas golv och tapetseras om..

Jag har fått mattprover och tapetböcker.. så ja får välja själv hur de ska se ut i min lägenhet när de är klart:D hehe!

jag är jättetrött nu när ja går upp tidigt med Emma och flickorna varje morgon:) men de är så mysigt at bo här! är så himla tacksam att Emma och Andreas låter mig bo här:)

Och när ja åker me Emma och hämtar på dagis:) Lea och Tamela blir så glada när ja följer me:) mys mys!!:D

Dessutom har ja shoppat nya kläder.. de blev ett par skor, två gråa tröjor, en svart tröja, en vit lång tröja och ett brunt skärp:)

Min häst har fått en ny sadel:) och hon har blivit så himla fin när vi rider! går superbra på graman:D matte är gladast!!


// Evelina
2010-02-07
 00:47:19

stallet:)

Jag är fortfarande sjuk:( men idag kan jag prata iallafall:)

Imorse kom Emma och Lea hem till mig, de följde med mig till stallet på sin mamma och Lea dag, Lea fick åka kälke hela vägen:)
Först gick vi in i hagen till Quickan och Enduro, Lea tyckte de va jättekul och fick sitta på Quickan två gånger:) Vi matade de med äpplen och klappade på de!
Sen hjälpte de mig att ge hästarna lunch, och fixa mat och mocka till Quickan!

Mamma och Jenny kom och vi red ut tillsammans, Quickan har blivit så duktig nu, och känns mycket stadigare i skritten och traven när vi rider på fältet! Fortfarande en del jobb med framförallt högergaloppen som hon har svårt för. Hon har fått ett selunderlägg som vi har under sadelgjorden för att lindra hennes muskelbristning och "sadeltvång"

Sen körde mamma, mig Emma och Lea till affären så vi kunde handla godis:) När jag kom hem så tog jag en dusch, och gick sedan till Emma och Lea igen, där fick jag laga lite mat, då min spis inte fungerar. Sen kom Andreas och Tamela hem från sin pappa och Tamela dag. Vi bakade kladdkakemuffins (som förövrigt blev brända och stenhårda) Sen såg vi Melodifestivalen och åt godis:)


Ska tilllägga att de nu ska renovera min lägenhet. Äntligen!!! Det ska bytas golv, saneras kattpissdoft och tapetseras om i köket, vardagsrummet och hallen! Dessutom ska de bta bänkskiva i köket. Och om jag har förstått rätt så håller de på att renovera alla badrum också:)  Detta blir riktigt NICE!!!


Imorgon ska jag och Jenny rida upp med Quickan och Nevada till Nyby och rida i ridhuset, jag tänkte öva lite övergångar och bommar då:)


Det fick bli en bild på min ÄLSKADE Charlie <3<3 Jag saknar honom så himla mycket<3

Godnatt<3

//Evelina

2010-02-04
 22:44:57

Flyttad!!

Ja har varit förkyld nu sen i helgen.. de är inte alls kul! är så täppt i näsan så ja kan inte andas:(


NU HAR JAG FLYTTAT!!!!

Ringvägen 9F
är min nya adress:D

Börjar få iordning nu! har varit och köpt en soffa och ett soffbord idag! Thomas har kopplat in min teve och alla saker från mamma har ja hämtat! har kollat på en tvmöbel på Blocket.. finns i Vrena.. ska försöka köpa den också! den var jätte stor och fin:D perfekt på stora väggen:D

I måndags var vi hos Charlotta med Quickan. Hon hittade en del muskelskador och de sneda korset räkade hon till. Det kom troligen av en sträckning i samband me att hon gått omkull.. hon satte nålar på henne och masserade med magnetkulor! Nu ska de bli kul och se om man känner skillnad i ridningen:) återbesök 29/3:D

Eftersom ja har varit så förkyld så har ja inte varit i skolan.. därmed inte träffat min vän Emma :(
Men nu måste jag till skolan, känns som ja ligger ganska mycket efter..





//Evelina <3