2010-03-30
 12:04:05

ny häst:)

I söndags åkte vi ner till Borås för att hämta Marabou. Mamma, jag, Alex och Ia åkte klockan 7 från Torshälla! Vi hade frukost med oss. När vi åkte igenom jönköping stannade vi på Eko och kollade in deras hästsortiment! Vi köpte ett till feecetäcke och en spöhållare och en ny nummerlapp till årets tävlingar :D

Vi var där vid 11 tiden. provred, jag red först. Marabou är otroligt välutbildad, (lite lat), väldigt svår att få på tygeln (iaf i skritten). han har härliga gångarter. men han är otroligt snäll. Jag hoppade även två språng. (han hoppar ganska stort) men de gick bra ändå :) När vi hade ridit så lindade vi benen och la på täcket. vi ledde ut honom till transporten och skulle lasta på! men det hade han inte tänkt. han vände på lämmen (de sa att jag skulle lägga grimskaftet över halsen så han skulle gå in själv) så stack han! ut till kompisarna i hagen. Caroline gick och hämtade honom. hon försökte, men han stack igen. sen satte hon på kedja under hakan (gillar inte att ha under hakan på en häst som gärna drar upp huvudet) då började han stegra sig i protest. de va inte så lite heller. en gång till stack han. Sedan ställde sig Marika på den sidan med longerlina och en långpisk. då knallade han rakt på! (knäpp häst) de får vi träna på! Resan hem gick bra! Vi stannade på Mc Donalds! Han blev väldigt svettig trots att han bara hade ett fleecetäcke på sig. väl hemma fick han gå ut med Quickan i hagen. de funkar super ihop:)

igår hade jag utsläpp! Marabou och Quickan fick gå tillsammans (Nevada gick med Sunrice) sen släppte vi ihop alla tre på eftermiddagen. När vi tog in de sen så hade han tappat en sko :( så jenny slog på en ny.. Nevada hade också tappat en. Vi gjorde iordning hästarna och red ut en sväng! det gick bra. Sadeln ligger ganska bra på min hästs något konstigt byggda manke.. jag red med en padd som var upphöjd bak.. men det blev trångt vid manken, så idag ska jag testa fårskinnspadden:)

Nu är min käre mor snart påväg till Thailand.. lite avis är jag faktiskt!! Men hon ställer upp så mycket på mig, så hon är värd att få vara ledig!!

//Evelina

2010-03-27
 11:42:18

Lördag!

Igår kom Jessica hit! Hon tog med sig Alex från Nyköping. Vi åkte en sväng till Stens choklad och köpte godis, sen åkte vi till Bidermans och jag köpte ett fleece täcke till Marabou. Vi åkte till stallet och fixade.. sen red vi ut. Jessica red Quickan och jag red Enduro :) efter de åkte vi hem, köpte Pizza och sen hem och åt och kollade på Fjorton Suger.

Idag har jag suttit och kollat lite på foderstats beräkningar.. men det lutar åt att Marabou får äta 12 kg hö. 1.5 kg Havre och 0.5 kg betfor. och gurkmeja, B-vit och E-vit.

Snart ska vi åka till stallet, jag har en del att fixa med. Dels så ska jag fixa det vanliga till Quickan, men boxen ska mockas ut noga, vattenkoppen och krubban ska tvättas och fyllas på med massa ny halm! Sen ska jag göra iordning lösdriftboxen till henne, mocka ut allt skit och hamla upp. Sätta upp grimskaft till hennes höpåsar. Ställa in en henk med vatten och dra en tråd så hon inte kan gå ut som hon vill. Jag ska även städa i sadelkammaren, smörja lädergrimman, packa täcke och lindor till Marabou imorgon. Och göra rent transporten!

Dessutom ska jag ta hand om Nevada åt Jenny. Rida, mocka och fixa mat. :)

Fullspäckad dag med andra ord!!

Puss på de <3<3<3

//Evelina
2010-03-26
 14:12:15

Fredag!

Väntar på att Alexandra och Jessica ska komma hit:) Jessica åkte från CAF genom nyköping för att hämta Alex, sen åker de hit! Jessie och jag ska rida ut en sväng. Så ja tänkte låna Mirco Pirco!! Imorgon är det lördag.. då ska de fixas iordning i stallet. byta däck på transporten!! På söndag ska vi ner till Dalsjöfors och hämta våran nya häst..! Marabou Raider..

Ikväll blir de Pizza och godis.. och film såklart!! Fjorton suger blir de!! Den har ja och Jessie minnen från :D

Nu ska ja kolla på andra delen av High school musical 3!!

//Evelina

2010-03-21
 22:26:46

längtar till helgen!!

jahopp:D i helgen händer massa spännande saker..

Lördag: Elli och Isak kommer hit, Elli ska få testa Quickan och se om de är nåt för henne (säljer henne hellre till Elli och vet att hon får de bra). Så ska ja låna Mirco och rida tilsammans med Elli. Alexandra ska få vara "barnvakt" åt Isak:) Hon som tycker om små barn, de kommer nog gå bra, de får nog smörja lite träns! 

Söndag: Vi ska åka ner en sväng till Dalsjöfors och Vara och provrida två hästar.

Marabou Raider - 93, 175 i mkh, svart. tävlad 145 hopp och LA dress. En toppen läromästare som är kanon i alla lägen. (kommer nog passa oss superbra)

Bismark -96, 166 i mkh, mörkbrun. tävlad 110 hopp och LB dress. Fd ridskolehäst som är en supertrevlig hopphäst.


Om inte Elli vill ha Quickan så åker hon tillbaka till Borgholm. Jag känner att jag vill ha en häst som man inte behöver utbilda. Jag vill kunna rida hur jag vill, när jag vill!

Kommer en bild på Marabou Raider!!




//Evelina
2010-03-09
 22:27:58

fiint väder:)

Idag fick jag lite sovmorgon:) jag skulle ha pluggat hos Emma, men Tamela var så sjuk så det blev inte så. Men vi gick ut på en promenad så Tamela fick sova i vagnan. Till Stens choklad och tillbaka:) det tog nästan en och 1.5 timme! Duktiga vi:)

Jag som tänkte plugga när jag kom hem:P men de blev inte riktigt så!!

Jenny skickade sms vid 4 och undrade om ja ville följa me och gå till stallet:) så jag gjorde de! Vi mockade och tog in hästarna innan mamma kom! Sen väntade vi på Ia och Bela. Vi red alla på en gång:)

Och jag red Enduro:D:D Hör och häpna!! Jag har inte velat rida honom för han brukar studsa och hoppa omkring så mycket.. Men jag kände att jag var tvungen att rida honom nån gång! Så idag försvan min "rädsla" och han kändes riktigt fin faktiskt:) De kommer bli fler ridturer på honom iaf:)

Jenny följde med mig upp när vi kom hem! Då gjorde vi pankaka:) eller jaa.. Jenny gjorde, jag satt vid datorn:P

Nu ska jag snart sova:P skola imorgon!!

//Evelina
2010-03-08
 12:44:09

plugga!!

Nu ska jag sätta mig och göra min debattartikel..!! Det ända jag vet, är att den ska handla om ungdomsspråk/slangspråk. Ska kolla i läroboken, en artikel och på internet! Hoppa skunna hitta nåt, så denna uppgift blir klar nån gång..

Wish me good luck:)
2010-03-08
 12:22:52

Våren är här!!!

Det känns som våren är på väg trots allt!!

Vet inte hur många plusgrader de har varit idag.. men mer än 0 iaf:D:D

Vi tackar för det solen! smält bort all snö nu.. Kom igen!

2010-03-08
 12:19:07

prov..

Har haft prov i samhällskunskap idag:) det gick sådär.. har aldrig varit bra på att förbereda mig inför prov, men det kändes ganska bra ändå.

Har ringt massa samtal idag också.. elgiganten (ska lämna tillbaka mitt bredband jag köpte därifrån) ellfolk (som har varit och lämnat min nya micro) Tfast (felanmälan om spisen och reducering på hyran) mycket man ska hinna med:)

Nu vill jag ha lite hjälp att sätta ihop min tv-hylla så ja kan få lite ordning här!  Det känns som man bor i kartonger;)

Har pratat med min bästa pappa idag:) Han hade de bra, de kommer upp och hälsar på mig snart:) jippie!! saknar min pappa! Det känns som vi har tappat kontakten nu när jag inte bor hos honom längre.

2010-03-07
 14:04:30

har en knäpp häst:(

Imorse gick jag och Vera upp halv 7. Då gick vi till stallet och gav hästarna mat! Jag fick binda fast min häst vid höpåsen, annars står hon vid fönstret och väver.. hon åt upp nästan hela påsen:) duktig häst:) men däremot blev hon galen när jag släppte ut alla andra hästar (Ia och jag hade planerat en morgon ridtur på Enduro och Quickan)
Jag släppte in Enduro i Miros box, så Quickan kunde se honom.. men hon blev inte mycket lugnare av de:/ trodde nästan att hon skulle klättra ut ur boxen..

När vi skulle rida så gick det ganska bra trots att hon var galen tidigare. Men då jag tyvärr har ett sto, så blev det lite problem ändå:( vi han inte mer än till hagarna (där hennes kompis gick) då vägrar hon att gå.. hon backade och dummade sig.. men när jag sen hade backat henne typ 20 meter, så tröttnade hon på att backa, så hon gick frammåt:) Toppen!

Resten av ridturen gick jättbra:) hon gick i kort galopp när Enduro travade.. men kändes fin trots att hon har stått ett par dagar.
2010-03-07
 13:39:44

Vera på besök:)

idag (lördag) blev en slapp förmiddag, låg och kollade på alla avsnitt av ponnyakuten (de som ligger på svtplay)

Sen kom mamma, vi åkte till stallet och fixade med lilla Quickan:) sen fick jag låna hem Vera av familjen Bladh:)
jag och Vera satt och kollade på melodifestivalen och åt godis:) sen gick vi en kvällspromis och gick och la oss!
2010-03-02
 11:47:07

Känner mig glad:)

I går (mån) var jag i skolan! Historia A var ämnet, min vän Emma satt med mig på lektionen. Jag gjorde halva studiebrevet på den lektionen innan vi gick tidigare. Vi hade ju planerat en shoppingdag:) Det blev en tripp till Gina Tricot där jag köptte en lång blårutig skjorta och en grå tunika. Sen vidare till Lindex, där jag köpte tre nya trosor. Och till HM där blev det ett nytt svart skärp. Vi tog vägen förbi hemtex där jag köpte ett underlakan till min säng!

Sen åkte vi och hämtade tjejeran innan vi åkte hem. Jag sprang upp och bytte om innan jag och jenny pulsade oss fram till stallet. Där tömkörde Jenny både min och hennes häst. Quickan var superduktig (första gången hon blev tömkörd tror vi).

Häromdan märkte jag att hon var svullen runt karleden och kotan v.b. Hon hade massor med sårskorpor. mugg tänkte jag direkt (även att de är ovanligt att de får de på vintern), Så jag har smörjt på med en vanlig salva. Igår hade hon fått även på h.b. Magnus och Jenny tittade på de, och konstaterade att det inte var mugg utan våtexem. Det är inte ovanligt på fullblod, då de är extra känliga i huden.

Så nu ska jag gå upp till apoteket och köpa en hydrokortisonsalva som vi ska smörja in med. Efter det går jag till tandläkaren och sätter fast tråden igen! (andra gången på en månad som den går sönder)

Dessutom har jag tvättstugen idag:) Blir skönt att få unden lite smutstvätt.

Och som vanligt blir det stallet ikväll:)

Bra dag! puss på de <3

//Evelina