2010-05-27
 21:12:09

Terminen är klar!

Jaha.. idag har jag gjort mitt sista prov för denna termin..
Jag har hunnit med 3 prov och 4 inlämningsuppgifter.. Jag trodde ALDRIG att ja skulle klara av de.. men nu är de gjort!

Imorgon ska jag följa med Emma till Balanze och träna!! Sen ska jag till Servicecenter innan jag ska på mitt Betygssamtal med Lena..


Svenska B -
Samhällsknunska A - Godkänd
Historia A - Godkänd

Och jag har blivit antagen till Engelska B i sommar.. så de blir inget uppehåll för mig! Sen hoppas jag att jag kommer in på bageriutbildningen i höst!

2010-05-23
 20:58:57

Alsvenskan div III omg 3

Lördag: Dags för tävling igen.. laghoppning på Ingelsta (ÖSLR) Lagklassen gick superbra, 0,0,4 fel. vi slutade som 3 i denna omgång :) Nästa klass gick inte lika bra.. stopp på sista hindret i grundomgången..

här kommer lite bilder från dagen..

                

    
2010-05-17
 14:41:31

skolan...

Nu sitter jag på läs och skriv och gör uppgiften på korpen flyger efter att jag och Emma såg filmen igår.

Har även varit på skolan och skrivit historia prov. Det kändes riktigt bra :D

Har mycket inplanerat nu.. så det är bara att sätta fart.. :)

 

/Evelina

2010-05-17
 14:22:23

Hopptävling!

I Lördags var det dags för tävling igen, denna gång var det Flen, div 3 omgång 2. Vi åkte till stallet vid halv 8. Jag tog ut och knoppade, medans mamma smörjde alla saker och borstade Marabou. Vi lastade 8.15, det gick nästan bra. han kastade sig två gånger och försökte sticka. Men mamma hann stoppa honom, och sen gick det bra :) När vi kom fram och precis skulle parkera så fastnar vi i leran.. Så det vara bara att lasta ur, sedan fick vi hjälp att dra bort bilen och transporten. Jag tyckte inte de var nån mening med att lasta in honom igen, utan jag promenerade med honom en stund innan jag gick för att ta på alla saker. (så himla skönt att jag kan klara mig själv på tävlingar med honom) Mamma satt upp och red fram. han blev jättesvettig på framridningen då det här var en väldigt varm dag, ca 24 grader.. Men inne på banan skötte han sig kanon. En nollrunda till laget, som ligger femma efter denna omgång. :D

Vi red även nästa klass 1.00, det gick superbra, och vi slutade på en tredjeplats :)

Lyckad dag :D
2010-05-12
 22:08:12

dresyrat

Idag har jag ridit dressyr på Mirco. Jag tränade på övergångar, skritt-halt, skritt-trav, trav-halt, trav-galopp och skritt-galopp, försökte ha honom kvar på tygeln hela tiden (de är inte så lätt).. Han var jättefin men blev lite stark frammåt emellanåt..

Det är verkligen en häst som har växt i mina ögon.. när han stod på Bullersta var han hemsk att rida.. men nu är han faktiskt riktigt trevlig :)

2010-05-12
 22:04:28

skolan

Idag har jag varit i skolan.. först hade vi svenska, satt och lyssnade på lite muntliga nationella redovisningar, sen fick vi tillbaka våra skriftliga nationella prov. G- fick jag.. men det var ändå tillräckligt :) söknt, för ja trodde att jag inte skulle få godkänt. Jag har även planerat in mitt muntliga framträdande och mitt Läsa B - prov. På frdag ska jag kolla på Korpen flyger när de andra har prov..

Efter de gjorde jag historia provet, men de gick så himla dåligt.. så jag gick tillbaka till Samhällslektionen.. (gör provet på måndag istället) På samhällslektionen hade vi genomgång på ekonomi.. sen pratade jag med Patrik och bokat in tid för mina prov som jag ska ha muntligt :)

Det känns så himla skönt att jag börjar få ordning på alla arbeten och prov.. :)
2010-05-11
 22:17:47

hoppning:)

Stallet idag.. erbjöd mig att hjälpa Sofie och rida Mirco, vi red fram sen byggde Magnus upp en liten serie med bom hinder bom i hörnet på en volt. Vi började ganska lågt, sen höjde han upp de och jag hoppade tillslut en oxer på 110 :) är såååå stolt över mig själv att jag vågade hoppa så högt.. de högsta ja har hoppat nu.. desssutom har jag bara hoppat ett litet skutt på Mirco innan, och rider honom väldigt sällan.. men det gick verkligen bra.. fick mycket beröm av Magnus och Sofie :D:D

 Gammal bild på Mirco
2010-05-10
 22:03:01

Trevlig kväll :)

Hanna kom och kollade lite till andra klassen, vi pratade massor, och hon undrade om jag ville följa med hem till henne på kvällen och äta tacos. Så jag frågade mamma, de va okej. Så hon fick åka hem själv.

Och jag åkte med Hanna, först åkte vi och handlade, sen hämtade vi kissen Smilla hos Hannas pappa, och sen åkte vi hem till henne. Vi åkte vidare till hennes mamma och fixade stallet, och red. Jag red Donna :)
Sen åkte vi hem till Hanna igen, vi väntade på Elin. När hon kom så gjorde vi mat :) Och kollade på Avatar. Efter filmen åkte Elin hem och Hanna och jag gick och la oss och kollade på Twilight. På morgonen gjorde vi frukost, sen åkte vi in till stan. Jag följde med Hanna till vårdcentralen. Sen åkte vi till mamma. Jag åkte med när de åkte och lämnade/hämtade bilar.. sen kom Alexandra och bjöd oss på fika :)

2010-05-10
 21:44:43

Tävling

I Söndags var de dags för hopptävling igen. Denna gång var de på gamla hemmaklubben Nyköpings Ridsällskap. Alexandra hade sovit hos mig på lördagen, vi gick till stallet vid 05.40 och gav hästarna mat. Sen smörjde vi träns, sadel och magplatta. Packade in i transporten. Sen tog jag ut Marabou ochh knoppade honom. Vi lastade 06.45 han går in som en klocka nu :D:D superbra!!

Vi var framme på Bullersta 08.15, jag sprang och visade vaccinationsintyget medans mamma parkerade. Sen lastade vi ut och hon gick för att kolla banan medans jag gjorde iordning hästen. Första klassen gick bra, hon kom lite stort in på hinder 4 och tappade balansen så han stannade på hinder 5. (distans 4 galoppsprång) Annars var det en väldigt lugn och fin skolrunda. Andra klassen la hon upp tempot lite, och själv tyckte hon att de gick bättre, men jag var inte lika nöjd med hennes ritt. De blev ett nerslag och fel väg i omhoppningen, men grundomgången räckte till en 5 placering.

Vi är ganska nöjda med dagen iaf :) shoppade ett eget shabrak och en luva i "försäljningen" i klubbis. Och mamma köpte en ny ridhjälm.
2010-05-06
 17:30:03

stalldag!

Idag har jag haft stallet helt själv.. de gick lite segt idag, hade så ont i magen.. men jag släppte iaf ut hästarna och mockade och strödde åt Sofies hästar och min egen. gjorde iordning all mat och la in eftermiddags maten i boxarna.. sen luncfodrade jag och red Marabou!

Sen gick jag hem och tog ett bad :) Nu kollar jag på teve! Senare blir de film tror jag :)

2010-05-02
 20:34:20

Lyckad tävlingsdag:D

Idag har vi varit på första hopptävlingen med Marabou! Kungsör 90 + 100!

Jag var i stallet kl 07.00 och hittade där Norpan som redan hade fodrat Han Gick in och åt sen. Jag packade in allt i transporten och tog ut hästen knoppade och tog av lindorna, satte på täcket, oljade hovarna och "sminkade" med babyolja i ansiktet! Sen när mamma kom så ordnade vi till allt i transporten och satte på transportskydden och lastade. Nu har han blivit superbra att lasta. När vi kom till tävlingen så gick mamma bort för att kolla banan. Jenny hjälpte mig att lasta ut och göra iordning honom.

GUD va han är snygg när han har knoppar och tävlingsgrejer :D:D

Första klassen gick super för mamma. 0 fel som ledde till placering. Norpan och Vibbe red lite för fort och slutade på 8 fel. Vi gjorde iordning honom och lastade in i transporten. Där fick han stå medans vi fikade. Sen var de dags för nästa klass. Jag gick och gjorde iordning honom efter att jag lämpat över Vibbe till Norpan. Nu fick de bli de gröna shabraket och luvan, inte lika snyggt på honom som de blåa! Jag han se Norpan i andra klassen innan jag gick till framhoppningen.  Nu red han bättre, och fick 4 fel. Mamma red lite sämre i andra klassen, 4 fel blev de. men på banan var de mycket bättre än framhoppningen.

Som sagt en mycket lyckad tävlingsdag blev de:D Nästa helg ska vi till Bullersta.