2010-10-16
 20:48:11

Klippdags..!

Nu ska jag berätta hur det gick till när vi fick vara 5 pers för att klippa våran 17 åriga tävlingshäst..!

Först satte vi skumgummitussar i öronen, sen satte vi på en luva, och sen bremsade vi (bremsen fick vi knyta fast i grimman, för man kunde inte stå tillträckligt nära utan att vara inom fara) och täckte ögonen med en handuk..! Sofie stod på en sida och höll ett grimskaft med kedjan över näsan, Andreas stod på andra sidan med de andra grimskaftet som satt under hakan, jag stod beredd med ett spö för att markera när han började sparka, Magnus klippte och mamma assisterade honom..!

Lite jobbigt att ha en häst som blir så j*vla arg när han inte vill nånting. Han var inte ett dugg rädd, utan endast arg. Och det han gör är att han drar med huvudet åt alla håll, tränger sig på alla som är runt omkring, slår rakt ut med frambenen och stegrar sig (vi har ganska lågt i tak så han kommer inte så högt upp)

Detta känns ganska tråkigt eftersom jag frågade extra noga om sånna saker med försäljningsstallet som sålde honom till oss..! Jag ville veta om han var snäll att sko, lasta, klippa och duscha. Det ända som vi upplever att han verkligen är snäll med är skoningen. Allt annat bråkar han med! Lastningen har varit ett stort problem i början när vi hade honom, men nu går den biten bra (kan vara enstaka gånger som han fortfarande bråkar). När jag ska duscha honom, så trycker han sig på "går över" när man spolar halsen mot huvudet! Huvudet går inte att spola alls utan att han håller på att spränga kedjorna och springa över..

Nu gick allting visserligen bra idag, ingen skadade sig! Tur var de.. Vi är otroligt tacksamma att vi fick den där hjälpen! Hade aldrig kunnat göra det själva!//EvelinaKOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: