2010-10-28
 20:33:00

handlat..

Mamma och jag åkte till Granngården och köpte mat till Marabou..

Red Mills Müsli, Lusern hack och Betfor, dessutom fick han ett nytt grimskaft som matchar grimman vi köpte till honom..

Sen åkte vi förbi Biderman, då köpte jag en 2.5 liters dunk TIB-horse pälsglans och nos och nackludd till Marabous lädergrimma, dessutom beställde jag en grimmskyllt i mässing, som jag ska sätta på den nya grimman som jag ska köpa i globen.. då ska såklart luddet få byta grimma också :P Vi passade på att köpa isbrodd och pannlampa eftersom den årstiden börjar komma nu..

Dessutom hade Gugge hämtat vårat paket från börjes-tingsryd.. dock hade hon glömt min väst :P men våra "mössor" som vi beställde, var slut så Gugge ska ringa och lägga till min väst när hon efterlyser våra mössor, så får vi de fraktfritt..

//Evelina

2010-10-28
 09:18:14

idag

tänkte jag ta mig en tripp ut till Finska Hembageriet och pressentera mig..!

Sen ska jag och mamma åka en sväng till Bidermans och köpa ny pälsglans.

Hoppas även på att vi ska hämta paketet från Börjes idag :)


2010-10-25
 20:47:13

stallet :)

Imorse kom mamma och hämtade mig, så åkte vi till stallet. Vi mötte Magnus som frågade om jag kunde rida Amy.. Mamma började med att mocka, så jag passade på att mocka lite jag också.. tog Amy och Enduros boxar, tänkte jag skulle vara lite snäll mot Magnus och Sofie (dessutom så mockade Maria till Calle, så de fick en box kvar att mocka) Pernilla och Gugge var redan i stallet och fixade.. Gugge åkte hem, och Pernilla skulle rida Acke på banan.. Maria och Magda kom och skulle rida Calle.. Så vi gick och hämtade hästarna, Magda red Calle tillbaka till stallet :) Vi gjorde iordnig hästarna och red iväg.. Pernilla hakade på oss eftersom de var så dåligt underlag på banan.. Vi red ner vid ekbacken, och sen red vi en stund på fältet.. Amy gick jättebra, lite stark och dragig i början när jag galopperade i lite mer öppen form, men sen blev hon riktigt fin :)

Sen åkte jag med hem till mamma, hon fixade mitt hår, sen åt vi lite mat.. När Thomas kom hem så åkte vi in och lämnade mina jackor och mammas stövlar för att byta dragkedja, sen vidare mot ÖoB.. eftersom Thomas glömde plånboken hemma så fick jag betala..

Det blev två påsar kattsand, lite kattmat, schampo och balsam för färgat hår, tvättmedel, sköljmedel och en burk köttsoppa :P

Nu har jag och Milli fått mat i magen..! Och jag väntar på att tvätten ska bli klar..
De fick bli en gamal bild på Marabou :) (annonsbilden när vi köpte honom, är tagen i december 2009)

//Evelina
2010-10-24
 18:56:07

Måndag..

innebär pengar!! iaf denna månad..! första ska jag med mamma till stallet på morgonen, sen ska vi åka till Fröslunda skrädderi, jag ska lämna två jackor som ska bytas dragkedja på, och mamma ska lämna sina gamla ridstövlar för att byta dragkedja! Sen ska jag åka med hem till mamma och få håret färgat..! Sen kanske mamma förhoppningsvis kan köra mig till affären.. Jag måste iaf till ÖoB för att köpa kattsand..!

Får storhandla nån annan dag tror jag..!

Måste lägga undan lite pengar till mitt kalas.. så jag kan handla ingredienser till smörgåstårtan som mamma ska göra och marsipantårtan som jag ska göra.. tror jag ska göra bullar också..

Hanna kommer, och de ska bli så kul att träffa henne igen :D Vi ses inte så ofta längre, och de är lite synd :/
2010-10-24
 12:03:43

...

Fy fan vad hemska människor de finns..

Hur kan man ge sig på oskylldiga människor och framförallt djur som inte kan kan försvara sig..


Det är när de händer sånna här saker händer som man verkligen inser hur mycket ens vänner betyder..!

Mina vänner betyder otroligt mycket för mig.. de ställer upp när jag behöver de som mest, därför ställer jag upp när de behöver mig!


VAD SOM HAR HÄNT, ÄR INGET JAG TÄNKER TA UPP..!
2010-10-23
 20:34:18

härligt

De känns rätt så gött att de bara är lördagkväll.. Imorgon är de söndag och på måndag är jag ledig :D och veckan hoppas jag kan bli otroligt bra..! :D

När vissa saker når botten så går andra upp i toppen :D så är mitt liv hela tiden..! men jag är rätt nöjd med de iaf!

Visst är min katt sötast?

Milli Vanilli <3<3<3


//Evelina


2010-10-22
 20:21:41

fixat häst

Har varit och fixat hästen inför morgondagens tävling..! Först fick han ett bad, jag tvättade kroppen först och tog på honom täckena, sen tvättade jag benen och svansen (vi skulle bada 4 hästar, så vi fick spara på varmvattnet) Sen fick Marabou gå in och äta eftermiddagsmaten..! jag smörjde alla grejerna och packade, medans Sofie tvättade Amy. Sen blev de fika ;) Jag hade köpt hem en Zopf från skolan, sen hade jag och mamma varit inne på ÖoB, då köpte vi en jordgubsmarmelad..! SUPER gott :D Jag bytte täcke, flätade svans och lindade ben på Marabou och mamma gjorde iordning Vibbe (vi väntade på Norpan) innan vi åkte hem..!

Imorgon ska jag vara i stallet kl 7.00 så jag hinner hjälpa Sofie att släppa ut hästarna.. Sen ska jag knoppa Enduro som ska tävla första gången på jättelänge :)

2010-10-19
 16:43:56

nykomlingar..

I går (måndag) började en ny grupp på bageriutbildningen.. jag ska göra mina två första praktikveckor i vårat café för att få igång den nya gruppen..!

Imorgon (onsdag) kommer två av de att stå i caféet.. och min uppgift är att handleda de och finnas till hands om någonting skulle vara oklart :) Känns rätt kul att få "bossa" lite :P
2010-10-18
 17:10:55

Allsvenskan div II omg 3

17/10-10


Vinst denna omgång. I laget red fr.v. Mikaela Oscarsson - Rival af Tortuna, Andreas Näslund - Vibrato, Lotta Eriksson - Marabou Raider och Magnus Haglund - Amy af Brunnby


Tredjeplacering totalt i serien


//Evelina
2010-10-16
 20:55:38

Milli och jag

kollar på Dansfeber och har myskväll i soffan <3<3

<3<3 Milli Vanilli <3<3
2010-10-16
 20:48:11

Klippdags..!

Nu ska jag berätta hur det gick till när vi fick vara 5 pers för att klippa våran 17 åriga tävlingshäst..!

Först satte vi skumgummitussar i öronen, sen satte vi på en luva, och sen bremsade vi (bremsen fick vi knyta fast i grimman, för man kunde inte stå tillträckligt nära utan att vara inom fara) och täckte ögonen med en handuk..! Sofie stod på en sida och höll ett grimskaft med kedjan över näsan, Andreas stod på andra sidan med de andra grimskaftet som satt under hakan, jag stod beredd med ett spö för att markera när han började sparka, Magnus klippte och mamma assisterade honom..!

Lite jobbigt att ha en häst som blir så j*vla arg när han inte vill nånting. Han var inte ett dugg rädd, utan endast arg. Och det han gör är att han drar med huvudet åt alla håll, tränger sig på alla som är runt omkring, slår rakt ut med frambenen och stegrar sig (vi har ganska lågt i tak så han kommer inte så högt upp)

Detta känns ganska tråkigt eftersom jag frågade extra noga om sånna saker med försäljningsstallet som sålde honom till oss..! Jag ville veta om han var snäll att sko, lasta, klippa och duscha. Det ända som vi upplever att han verkligen är snäll med är skoningen. Allt annat bråkar han med! Lastningen har varit ett stort problem i början när vi hade honom, men nu går den biten bra (kan vara enstaka gånger som han fortfarande bråkar). När jag ska duscha honom, så trycker han sig på "går över" när man spolar halsen mot huvudet! Huvudet går inte att spola alls utan att han håller på att spränga kedjorna och springa över..

Nu gick allting visserligen bra idag, ingen skadade sig! Tur var de.. Vi är otroligt tacksamma att vi fick den där hjälpen! Hade aldrig kunnat göra det själva!//Evelina

2010-10-16
 20:24:34

Svar till Emeli..

Emma är en vän till mig som jag umgås ganska mycket med..! Vi bor grannar.

Angående bilden så tycker jag om den, därför jag la in den!
2010-10-15
 19:58:10

praktik..!

Jag har haft lite svårt att hitta en praktikplats nu inför kommande period, men nu har jag kommit överens med min lärare att jag ska vara kvar i skolan två veckor för att vara lite "back up" i caféet nu när de nya eleverna ska ta över när vi är på praktik..

Det blir två ganska roliga veckor eftersom jag blir lite som en "boss" för de 15 nya som börjar på måndag :D

//Evelina

2010-10-14
 20:54:30

Älskade mormor <3<3

Idag har jag gjort mannagrynspudding! Det var någonting som min mormor Britta gjorde åt oss ibland när hon fanns.. Jag minns en gång när jag önskade mig mannagrynspudding när jag fyllde..! 

Min blev dock inte lika god som mormors alltid blev, men det gick att äta iaf :P

Så nu tillägnar jag detta inlägg till min underbara mormor Britta Moberg som avled 2002 (?) jag minns tyvärr inte vilket år de var..!

Jag saknar min mormor fruktansvärt mycket.. hon finns ofta i mina tankar! Mormor var en betydelsefull person i mitt liv!

Älskar dig min underbara mormor <3<3<3 Britta Moberg <3<3<3
2010-10-12
 18:56:38

...

Är såååå förväntansfull..! Men eftersom jag brukar kunna bli rätt besviken i detta sammanhang, så ska jag vänta med att säga allt för mycket innan jag vet mer själv!

Kan ju iaf säga att jag är väldigt glad just nu :D

//Evelina
2010-10-11
 18:15:16

Bullbak!! :)

Idag har det varit fullt upp! Emma och tjejerna kom hit en stund, så gick vi till affären, sen hem till de så tjejerna fick äta mat.. sen har Emma hjälpt mig att städa! Och dessutom har vi bakat bullar :D

Så himla fint de har blivit när Emma har varit här och fixat! :D Och de luktar underbart här nu..!

Ibland är livet bra härligt :D


//Evelina
2010-10-08
 23:23:19

photoshoot


Idag har jag varit ute med Emma och tjejerna och tagit lite fina höstbilder :D eller ja alla kanske inte blev så fina..  :P Sen gick vi in och tog lite egobilder (alla kläder är Emmas) de bjuder jag på ;)

//Evelina

2010-10-05
 13:12:29

Överaskningehelg i Jönköping!

Helgen 24-26 september hade Jag, Mickan och Therese planerat att vi skulle åka ner till Jönköping och hälsa på eftersom pappa fyllde år på söndagen!! Jag åkte tåget från Eskilstuna, Mickan hoppade på i Katrineholm och vi åkte vidare till Norrköping där vi skulle ta Swebus ner till Jönköping! Tåget blev lite försenat och vi kom till Norrköping 20-25 minuter för sent! Det resulterade i att vi fick ta en senare buss till Jönköping! Även den bussen var sen! Vi skulle ha mött Therese vid bussstationen 18.15 och åkt bussen hem till de, men sedan bestämdes att vi själva skulle ta oss till Husqvarna. Vi var framme i Jönköping 18.50 och nästa buss gick 19.05.. perfekt :D

Vi klev av bussen och gick upp till huset. Plingar på och pappa (som inte har vetat om våra planer) öppnade dörren och blev jätteförvånad att vi stod där! "vad gör ni här?" var de första han sa!

Helgen blev kanonbra, vi var inne i stan och åt på restaurang med pappa. Och så träffade vi hela Thereses familj..


Det var den bästa helgen på otroligt länge <3<3

Älskar min underbara pappa <3<3<3<3

2010-10-05
 13:02:19

Alexandra och Cortado!

Alexandra har blivit supeförtjust i Mikas ponny Cortado (Calle). Hon ska börja sköta om honom de helger hon är i Eskilstuna! Mika tyckde att det var jättekul att Alexandra vill pyssla med Calle och hon får även rida på honom när hon vill göra det!

Jag tycker att det är jätteroligt att Alex äntligen vill hålla på med hästar <3//Evelina
2010-10-05
 12:56:50

Kanelbullens dag!

Igår (måndag) så firade många svenskar Kanelbullens dag! Vilket innebar att vi på Köttskolans Bageri och Café utbildning fick ha extraöppet! Vi producerade ca 8-900 kanelbullar och sålde för 3000 kronor!//Evelina